Raaijweg 11
5825AL
OVERLOON
tel. 0478-641483

De ploeg die nog geen enkele wedstrijd had gewonnen, tegen het team dat nog geen enkele
wedstrijd had verloren, SSS ’18 versus Handel, dat was affiche van afgelopen zondag. Op papier
een klus die door de blauwhemden eenvoudig geklaard zou moeten worden. Maar goed, nog nooit
is een wedstrijd gewonnen op papier.

Toch was het krachtsverschil van meet af aan duidelijk. De mannen uit Overloon trokken zich terug
op eigen helft en Handel probeerde al combinerend de zaak uit elkaar te rafelen. Het leverde enkele
kansen op, maar vooralsnog weigerde doelman Sjoerd Cornelissen te capituleren. Na zo’n twintig
minuten éénrichtingverkeer was het Teun Graat die de ban brak. Na een splijtende pass, dwars door
het midden, maakte hij het karwei vakkundig af: 0 – 1
Mogelijkheden om de score snel te verdubbelen waren er voldoende, maar telkens ontbrak er nèt
iets, of één van de vele polletjes op het moeilijke veld gooide roet in het eten.
Het beste van de middag had Handel bewaard tot vlak voor de thee. Een formidabele tikkie-takka
aanval vanaf eigen helft, waarbij minstens de helft van de blauwhemden waren betrokken, eindigde
uiteindelijk in de voeten van Teun Graat, die andermaal het net liet bollen: 0 – 2
En daarmee was de koek nog niet op. Luttele minuten later krulde Thijs Fonken een hoekschop
richting tweede paal. Tim van Bree, die aan zijn directe bewaker was ontsnapt, knikte keurig binnen:
0 – 3

Met ogenschijnlijk geringe inspanning en nul kansen voor de thuisploeg was de buit zo goed als
binnen. Het meegereisde blauw-witte publiek maakte zich dan ook op voor een doelpuntrijke tweede
helft. Maar niets was minder waar. Binnen een paar tellen vanaf de aftrap had de rode lantaarn-
drager de bal bij Handel in het net liggen. Door een fout in de afweer kreeg het de treffer op een
presenteerblaadje: 1 – 3
Verder was het vooral het eerste lentezonnetje dat de middag aangenaam maakte. Op de groene
mat was het ondermaats. Een hand vol kansjes werden er nog wel bijeen gesprokkeld, maar de echte
overtuiging ontbrak.
De mannen uit Overloon kregen zelfs de gelegenheid in het Handelse zestienmetergebied onheil te
stichten, hoewel een tweede treffer teveel van het goede zou zijn geweest.
Het werd een tweede helft om snel te vergeten. Uiteindelijk ging de “wedstrijdpremie” mee naar D’n
Eikenwal en daarmee had de middag toch het gewenste, positieve slot.

Komende zondag speelt Handel thuis tegen Heeswijk. Aanvang 14:00 uur