5351AB
BERGHEM
tel. 0412-401514

De inhaalronde van afgelopen zondag, was het laatste potje van de eerste periode. Slachtoffer
werd Berghem-Sport, dat met 0 -3 aan de zegekar werd gebonden. Door die overwinning is Handel
koploper Boekel-Sport tot op drie punten genaderd.

Oogstrelend was het allemaal niet deze keer. Op het stroperige kunstgrasveld lag het tempo laag en
was het spel minder sprankelend dan wat we van de blauwhemden gewend zijn. Toch was het in de 18 de minuut, na de eerste de beste hoekschop, al raak. Geert van den Bosch plaatste de bal terug op Ties van Zon, die vanaf een meter of zestien uithaalde. Doordat het leer door een Berghems been van richting werd veranderd, was de keeper op slag kansloos en de voorsprong voor Handel een feit: 0 – 1

Hierna probeerden de gastheren hun achterstand snel ongedaan te maken. Maar verder dan een
pegel hoog over en een streep van afstand, recht in de handen van keeper Joris van Gerwen, kwamen de Berghemmers niet.

Met de thee in zicht had Teun Graat nog snode plannen Handels voorsprong te verdubbelen, maar de twee belagers waren hem net te gortig. Desondanks kwam die verdubbeling er toch. Nota bene een afgeslagen corner van Berghem-Sport, waarop een snelle counter volgde, deed de gastheren de das om. Ties van Zon stuurde Nino Croymans de diepte in, die op zijn beurt, met een prachtige schijnbeweging, zijn handtekening zette onder het hoogtepunt van de middag: 0 – 2

Ook in de tweede helft werden de kleumende toeschouwers niet verwend. Berghem-Sport probeerde er alles aan te doen. Af en toe werd Handel op felheid afgetroefd, maar feitelijk waren de gastheren niet bij machte om het de blauwhemden echt moeilijk te maken. De aansluitingstreffer bleef dan ook uit. Integendeel. Met ruim 90 minuten op de klok, zorgde Thijs Fonken voor het slotakkoord. In zijn eentje stevende hij op de doelman af, die voor de derde keer deze middag, moet
capituleren: 0 – 3

Een zakelijke overwinning, waardoor weer drie kostbare punten op Handels conto konden worden
bijgeschreven.

Komende zondag speelt Handel een thuiswedstrijd tegen runner-up Rhode. Aanvang 14:00 uur