Ossenkapelweg 2
5423VG
HANDEL
tel. 0492-322280

Na een indrukwekkende minuut stilte, ter nagedachtenis aan clubman en trouwe supporter Cor
Swinkels, werd de bal aan het rollen gebracht. Te gast op D’n Eikenwal was Rhode, dat de laatste
twee wedstrijden maar liefst tien keer het net liet bollen.

Het scheelde niet veel, of de ploeg uit Sint Oedenrode had ook in Handel binnen vijf minuten op
voorsprong gestaan. Het was maar goed dat keeper Joris van Gerwen goed wakker was. Bijna
onmiddellijk moest ook de doelman aan de overkant aan de bak, na een prima aanval van de
blauwhemden.
Het bleek de opmaat naar een aantrekkelijke wedstrijd met veel variatie. Ondanks het zware,
hobbelige veld, combineerde Handel er lustig op los. De gasten hanteerden wat vaker de lange bal,
maar stichtten ook daarmee gevaar. Nadat Geert van den Bosch, van afstand en Teun Graat, van
dichtbij, hun tanden hadden laten zien, was het in de 17 de minuut prijs. Geert van den Bosch stond
met een formidabele crosspass aan de basis. Met een uitstekende actie op rechts zorgde Ties van
Zon voor de assist en tot slot prikte Tim van Bree raak: 1 – 0
Maar de blauw-witte vreugde was van korte duur. Binnen drie minuten trok Rhode de zaak weer
recht. Dwars door het hart van de defensie, soleerde Geert Oerlemans naar de gelijkmaker: 1 – 1
Na een klein half uur kwam Nino Croymans een teen-lengte tekort, om Handel wederom aan een
voorsprong te helpen. Even later kwam die voorsprong er toch. Terwijl vele toeschouwers de regen
trachtten te ontvluchten, was Ties van Zon weer de aangever. Teun Graat maakte het karwei af: 2 – 1
En weer duurde het maar even. In no time brachten de gasten weer evenwicht in de strijd. De treffer
van Bas van Kuringen was het slotakkoord van een zeer boeiende eerste helft: 2 – 2

Meteen na de thee dreigde Rhode zelfs op voorsprong te komen. Het liep met een sisser af en, zo
bleek, hiermee hadden de gasten meteen grotendeels hun kruit verschoten. Verder waren het de
blauwhemden die het spel dicteerden en de baas waren op het veld. Er ontstonden ook kansen,
maar een derde doelpunt bleef voorlopig uit. Achterin heersten Daan van Zon en Jori Vermeulen.
Elke poging van de gasten werd door hen vakkundig om zeep geholpen.
Zo’n 10 minuten voor tijd konden de armen op D’n Eikenwal eindelijk de lucht in. In een overvol
strafschopgebied werkte Teun Graat het leer tegen de touwen: 3 – 2
Het vlagsignaal van de vervanger van de even daarvoor weggezonden grensrechter, werd door de
scheidsrechter resoluut naar het rijk der fabelen verwezen. In de consternatie die daarop volgde,
werden nóg twee spelers van Rhode voortijdig naar de kleedkamer gestuurd. Dat was helaas een
onwaardig einde van een mooie en sportieve wedstrijd, waarin Handel zich verdiend tot winnaar
kroonde. Daar waren vriend en vijand het over eens.

Komende zondag speelt Handel uit tegen hekkensluiter SSS’18. Aanvang in Overloon: 14:30 uur